Vi er vant til å markedsføre gode opplevelser både nasjonalt og internasjonalt, men vi er ikke vant til å be gjestene å vente med sin bestilling på grunn av stengte grenser. Men det handler nå om å snu seg raskt, lage en plan B og forberede seg på lysere dager.

Tilpasning av kommunikasjon og markedsplan 

 

Kjære kollega!

Tiden vi er inne i nå er krevende, opplevelsesnæringen er rammet hardt av Koronaviruset. Situasjonen endrer seg time for time, og det må tas tunge beslutninger. Trøndelag har jobbet hardt på alle nivåer, og har gledet seg til å ta imot nye gjester i 2020. Og nå er alt satt på vent! Det er helt nødvendig med en internasjonal dugnad for å hindre smitte, spare mange liv og forhåpentligvis minimalisere konsekvensene i hele verden. Samtidig er det viktig å bruke tiden smart og investere ressurser riktig. Tiden kommer da vi skal være rigget til en ny hverdag med nye utfordringer, og vi bidrar til å bygge næringen opp igjen etter denne situasjonen.

Vi justerer kommunikasjon og markedsplan

Vi er vant til å markedsføre gode opplevelser både nasjonalt og internasjonalt, men vi er ikke vant til å be gjestene å vente med sin bestilling på grunn av stengte grenser. Men det handler nå om å snu seg raskt, lage en plan B og forberede seg på lysere dager. Kommunikasjonen må heller ikke stoppes, men tilpasses situasjonen.

Trøndelag Reiseliv har stoppet betalt markedsføring i første omgang, men vi kommuniserer med gjester gjennom organisk markedsføring og tilpasser kommunikasjonen kontinuerlig. Vi er i tett dialog med Visit Norway, destinasjonsselskapene og samarbeidspartnere som markedsfører sine produkter gjennom våre kanaler for å finne gode løsninger, og justere planlagte markedsføringskampanjer. Vi skal følge utviklingen framover, men i utgangspunktet vil vi ha mer fokus på nærmarkeder, opplevelser i naturen og håper at flere gjester velger aktiviteter i sitt nærområde. Parallelt skal vi lage gode løsninger som skal engasjere kundene i våre kanaler, og inspirere til et senere reisetidspunkt.

Trøndelag Reiseliv skal fortsette å kommunisere med potensielle kunder bl.a. i våre hovedmarkeder i Tyskland, Nederland og England, men kommunikasjonen blir tilpasset og tidspunkt for oppstart av betalte kampanjer må avventes.

Vi må dessverre kansellere planlagte presse- og visningsturer som skulle gjennomføres i marsj og april, men vi håper at det er mulig å flytte disse til et senere tidspunkt i år.

Markedsføringen blir spesielt viktig etter denne krisen, og vi legger nå til rette for å være i klar når tiden er inne.

Husk at vi er Trønde-laget!

Husk at du er ikke alene om dette! I slike tider er det godt å vite at man har gode kollegaer rundt seg som er i samme situasjon. Det er viktig å ha en god dialog i en situasjon ingen av oss har opplevd før og ingen av oss vet når vi kommer oss gjennom dette.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker råd eller tips til hvordan du kan kommunisere i tøffe tider!

Trøndelag Reiseliv deltar i Norges dugnad

Vi deltar i hele landets dugnad, og har derfor innført konkrete tiltak for å redusere spredning av koronaviruset. Vi vurderer planlagte større møter og arrangement i april og fremover, og holder dere oppdatert. Våre ansatte skal ikke reise nasjonalt og internasjonalt fra 12. mars. Vi oppfordrer sterkt våre ansatte til å unngå fritidsreiser. Alle ansatte jobber hjemmefra, dette i tråd med Folkehelseinstituttes påbud til arbeidsgivere. Vi er alle tilgjengelig for samtaler på telefon, e-post eller videokonferanse på vanlig måte. Tiltakene blir vurdert fortløpende.

Ta vare på hverandre!