I 2018 har vi slått våre gamle rekorder på sosiale medier!

Resultater på facebookinnlegg/screenshoot facebook.com

På Facebooksiden Opplev Trøndelag og Instagramsiden @exploretrondelag har vi fått stor synlighet og mer engasjement enn noensinne! Vi ønsker å dele med dere noen av postene som har gått veldig bra, og hvorfor vi tror de har fungert så godt.

Ett innlegg – en halv million i rekkevidde

Et av de innleggene som fungerte aller best på Facebook var sangen som gikk som en farsott gjennom ikke bare landsdelen, men hele Norge, nemlig Trønder. Fylkeskommunen delte denne med oss dagen etter de hadde lagt den ut i sine kanaler selv, og den slo an til vårt Facebook-publikum også.

Vi hadde en reach på nesten en halv million, 17 383 personer engasjerte seg og godt over 2 000 personer delte innlegget. Alt dette organisk, det vil si at vi ikke brukte penger på å sponse ut dette innlegget. I tillegg hadde vi et hopp i antall følgere av Facebooksiden vår som et resultat av dette innlegget, da vi nådde ut til en større målgruppe enn tidligere. Her ser vi et veldig godt eksempel på at når innholdet er godt, så når man veldig langt. Det vil derfor lønne seg i å investere i innholdsproduksjon fremover.

Rekord i antall likes både på Facebook og Instagram

Noen ganger er det å dele vakre bilder som treffer målgruppen nok til å få et stort engasjement. Her fant vi et flott bilde på Instagram, hvor vi kontaktet fotografen og spurte om lov til å dele bildet på Instagram og Facebook. Dette ble det innlegget som har fått flest likes både på Facebook og Instagram i 2018.

nidarosdomen instagram / screenshot instagram.com
Nidarosdomen facebook / screenshot facebook.com

Dobling av nye følgere på Facebook og Instagram

Vi har opplevd en god økning i antall følgere på både Facebook og Instagram i 2018 sammenlignet med året før. Dette gjør at vi får mulighet til å treffe flere med våre budskap om Trøndelag. Og det til en billigere penge.

I 2017 økte vi med 1 747 følgere på Facebook (fra 22 442 til 24 189), mens vi i 2018 økte med 3 115 følgere (fra 24 192 til 27 307)!

I 2017 økte vi med 968 følgere på Instagram (fra 4 447 til 5 415), mens vi i 2018 økte med 2 177 følgere (fra 5 415 til 7 592)!

Det vil si at vi har doblet vekstraten på både Facebook og Instagram i løpet av 2018. Dette er et tegn på at vi legger ut innhold som brukerne er interesserte i og som de ønsker å se mer av.

Følgere Facebook

  • 2018

Utvikling følgere på Facebook fra januar 2018 til januar 2019.

Følgere Instagram

  • 2018

Utvikling følgere på Instagram fra januar 2018 til januar 2019.

Nå er vi klare for 2019 og vil jobbe videre for å få enda bedre og større kanaler til å spre informasjon og inspirasjon om trønderske opplevelser!