Bearbeidelse og oppfølging av turoperatører er viktig, og Trøndelag Reiseliv jobber fortløpende med å sette Trøndelag på turoperatørenes Norgeskart. 

Turoperatører og incomingoperatører står for et betydelig salg av trønderske ferieopplevelser, og for at de skal kunne anbefale Trøndelag til sine kunder, må de ha kunnskap om regionen og hva vi har å tilby av reiselivsprodukter.

I forbindelse med Norwegian Travel Workshop inviterte vi i år inn en gruppe turoperatører til å oppleve vintertrøndelag. Turen fikk navnet Soft winter adventures in Trøndelag, og er et resultat av et tett samarbeid med Visit Namdalen, Visit Innherred og flere av deres partnere.

Første post på programmet var Skreifestivalen i Rørvik. Skreifestivalen er et unikt produkt hvor man kommer tett på kystkulturen, møter de lokale aktørene og spiser lokal mat, noe som er helt i tråd med trendene vi ser innen reiselivet. Skreifestivalen har et stort potensiale, og Trøndelag Reiseliv ønsker å gjøre festivalen og andre vinteropplevelser i regionen tilgjengelig for internasjonale gjester, samt tilrettelegge for salg. Etter å ha tilbrakt to netter i Rørvik, spist lunsj på Skjenkestova i Skorovatn, dro gruppen videre til Røyrvik og på vinterekspedisjon med Tundra Tours. De gikk på ski og deltok i byggingen av ekspedisjonscampen. Siste stopp på programmet var overnatting med trugetur på Skallstuggu i Levanger.

Vi har fantastiske opplevelser i hele Trøndelag og det må vi synliggjøre for hele verden!

Namdalsavisa kom og hilste på turoperatørene: