Trønderske opplevelser er vist nesten 17 millioner ganger.

Trondheim, 4. september 2020

Overnattingsstedene i Trøndelag melder rekordtall i juli. Hotellovernattinger i Trøndelag øker med 17,2 prosent sammenlignet med juli 2019. Ferie- og fritidsmarked øker med 40,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2019, dette betyr 62.811 flere bestilte gjestedøgn av feriegjester i Trøndelag. Sammenlignet med resten av landet, hadde Trøndelag den største veksten på overnattinger med ferie som formål blant alle fylkene.

Samlede kommersielle overnattinger utgjør 520.333 i juli 2020, sammenlignet med fjoråret er dette en økning på 14,9 prosent. Av disse overnattinger er 491.120 norske, det betyr en økning på 50,3 prosent.

  • Trøndersk opplevelsesnæring har vist en utrolig evne til å snu seg raskt, og tilpasset seg et nytt marked. Økt etterspørsel, flere gjester og bestillinger i hele regionen, bekrefter at samarbeid og veivalg tatt underveis har skapt gode resultater i et konkurransepreget marked, sier reiselivssjef Petra Sestak.
Kilde:Statitistikknett
Kilde:Statitistikknett

Som forventet har Trøndelag en nedgang på kurs og konferanse (-62,5 prosent) og yrkesrelaterte overnattinger (-21,6 prosent). Kriterier for innreiserestriksjoner gjorde det mulig for utenlandske turister å reise til Norge fra 15. juli, men det ga lite effekt. Utenlandske markeder har behov for mer forutsigbarhet. Trøndelag tapte 76,8 prosent av internasjonale gjestedøgn, det rapporteres 29.213 internasjonale gjestedøgn for juli 2020. Vårt største utenlandske marked Tyskland har gått ned med 80,1 prosent, og vi registrerte kun 8.197 tyske gjestedøgn i juli i år. Danmark økte med 7,9 prosent, det ble registrert 5.898 danske gjestedøgn i juli. Den negative utviklingen skyldes nasjonale restriksjoner og smitteverntiltak for å hindre smitte av Covid-19.

Attraksjoner i Trøndelag

Mange aktører i regionen har meldt om stor økning i besøkstall og billettsalg i sommer. Spesielt aktører som tilbyr opplevelser i trygge rammer mot familie-, par- og vennesegmentet har hatt en god juli. Aktører påpeker

at veksten ville vært enda større dersom de ikke hadde vært nødt til å sette makstall på antall besøkende, samt at mange arrangement falt bort i år.

Trønderske opplevelser er vist nesten 17 millioner ganger!

Vår sommerkampanje «Powered by People», en felles innsats for Trøndelag, skapte gode resultater for næringen. Trøndelag Reiseliv samlet de trønderske destinasjonsselskapene og reiselivsaktører rundt en felles profilering av regionen under paraplyen «Trøndelag – Powered by People». Trøndelag har fått mer synlighet enn noen gang tidligere. Per 9. august er trønderske opplevelser vist 16.729.860 ganger, og 1.620.972 personer er nådd. Den offisielle reisemålsiden for trøndersk opplevelsesnæring www.trondelag.com har en økning i trafikk på 255%, og 94% økning i konverteringer.

Vi har hatt fokus på det fantastiske vertskap og den trønderske sjel som både har bygd opp og står bak våre gode opplevelser og vår identitet. Trønderske opplevelser er vist nesten 17 mill. ganger, noe som er et svært bra resultat, sier Sestak.

I disse destinasjoner engasjerte Trøndelag mest: Trøndelag, Oslo, Møre og Romsdal, Hordaland og Nordland.