Sommeren 2021 ble nok en sesong hvor reiselivsnæring kan forvente stort sett bare norske feriegjester. Hva lærte vi egentlig av «annerledesåret» 2020, og hvilke erfaringer kan vi ta med oss inn i 2021? Hvordan kan lokale aktører omstille seg for å nå sitt fulle potensial som alternativ ferie for den norske gjesten?

Trøndelag Reiselivs daværende markedssjef, Kjersti Greger, går gjennom resultater og innsikt om trender og etterspørsler innen det norske reiselivet. Deretter slipper vi den lille aktøren Trones Eye Glass Igloo ved Verdal til, som med sitt produkt treffer midt i blink innen trendy overnatting. Vi har også fått med oss Siderklynga i Hardanger som opplevde gode resultater ved å omstille sine produkter til nye friske opplevelser som passer aktuell målgruppe og etterspørsel.

«Det er like risikofylt å sitte i ro, som å ta en sjanse, så vi bestemte oss for å gripe sjansen» sier Kjetil Widding, leder for Siderklynga i Hardanger.

Bli inspirert og tenk fremover, hva kan du selv gjøre for å treffe din ønskede målgruppe med ditt produkt?