Den nye kommunikasjonsplattformen er utformet etter bred involvering av opplevelsesnæringa i Trøndelag. 

Arbeidet startet i praksis for mer enn tre år siden, gjennom scenarioprosjektet 2030, som skulle utvikle Trøndelag som opplevelsesregion. Høsten 2019 ble det gjennomført lokale workshoper i samarbeid med destinasjonene på Røros, Oppdal, Trondheim, Steinkjer og Grong.

Fra dette arbeidet kom beslutningen om å satse på de tre overbygningene Trøndersk gjestebud, underverk og naturglede, som senere ble politisk vedtatt.

Som en oppfølging av arbeidet ble det i 2021 satt i gang et RISS-prosjekt med en arbeidsgruppe for hver av de tre overbygningene. Gruppene var sammensatt av aktører fra destinasjonsselskapene og opplevelsesnæringa for øvrig i hele fylket. I løpet av fire heldagssamlinger la de grunnlaget for dagens kommunikasjonsplattform, hvor overbygningene ble konseptualisert i seks kommunikasjonskonsepter.

Disse konseptene blir helt sentrale for markeds- og kommunikasjonsarbeidet i 2022.

Både for kampanjeutforming og tone of voice. Men også for arbeidet ned ny visuell identitet for Trøndelag Reiseliv, som igangsettes januar 2022.  

Søkemotoroptimalisering

Arbeidet med tredjeparts-cookies, informasjonskapslene som har sørget for at vi kan målrette annonsering mot enkeltpersoner, er utdøende.

Flere nettlesere har faset ut cookies, Google har varslet at de vil gjøre det samme, til fordel for en ny og mindre treffsikker løsning. Apple lar (fra IOS14) brukerne selv bestemme om de ønsker å få sporet sine aktiviteter på nettsider og apper som fører til personifisert markedsføring.

Flere eksperter spår et voldsomt fall i andelen personer som godtar personifisert markedsføring.

Denne utviklingen har enorme konsekvenser for dagens digitale markedsføring. Hvis folk velger å ikke bli sporet, vil det ikke være mulig å treffe disse menneskene ved hjelp av målrettet markedsføring. Derfor vil 2022 også preges av en betydelig satsing på søkemotoroptimalisering.

Destinasjonsselskapene er invitert med i prosjektet, som skal sikre oss en langt bedre synlighet for trønderske opplevelser.