Trøndelag byr på flere nye og spenstige overnattinger. Tenk deg å våkne i frisk luft og til en øredøvende stillhet. 

Unike overnattinger var en av reiselivsvinnerne i Trøndelag sommeren 2021. Nå dukker det opp flere spennende overnattingsmuligheter i Trøndelag, domer, clamping og mer til. Flere av de de nye tilbudene ligger på fjellet, i motsetning til mange av søstertilbudene som gjerne ligger idyllisk til ved postkortlignende vann

Arctic Dome Meråker ligger på toppen av Meråker Alpinsenter (603 moh). Domen er et flott utgangspunkt for naturopplevelser som alpint, jakt og kiting – eller besøk ved Meråker alpinsenter, Aspåsen gård og husky og Rypetoppen Adventurepark. Rypetoppen Adventurepark i Meråker tilbyr også overnatting i dome. Nytt av året er at de nå åpner for booking  i vintermånedene.

Arctic Dome Namdalen byr på en spektakulær overnatting på fjellet. (Foto: Arctic Dome Namdalen)

 

Arctic Dome Namdalen tilbyr overnatting på et historisk setertun. Det er maks familievennlig med nær tilgang til fantastiske turområder. Er du lysten på en topptur, kan du stille kompassnåla mot Skarlandsfjellet. Du får også tilgang til seterbygningen fra midten av 1800-tallet, som har stått uendret i snart 100 år. Her kan du virkelig leve ut seterlivet. Kano, supping, klatrevegg, frisbeegolf er andre aktiviteter i nærheten, om seterlivet blir litt for langsomt for deg.

Denne stemninga slår det meste altså! (Foto: Røros Arcric Dome).

 

Er du lysten på en unik overnatting i Røros, kan du sjekke ut Røros Arctic Dome. I tillegg til et godt utstyrt overnattingstilbud, kan du unne deg litt luksus med den tilhørende badestampen – eller hva med å bestille frokost og middag med de beste ingrediensene fra regionen? Domen ligger ved bredden av Aursunden. Et bedre  utgangspunkt for friluftsliv er det vanskelig å finne.

Clamp Skorovatn – ekte mindfulness (Foto: Clamp Skorovatn)

 

Glamp Skorovatn ligger på en høyde over fjellandsbyen Skorovatn, med umiddelbar nærhe til vill og vakker natur. På glampingplassen står det et kuppeltelt på 23kvm, ferdig innredet for et uforglemmelig opphold. Fra domen har du en utsikt Lars Monsen vil misunne, og er du riktig heldig stikker nordlyset innom når mørket senker seg i vinterhalvåret. I Skorovatn finner du en lokal matvarebutikk med “gruvekafé” , et lite og sjarmerende kunstgalleri, to bruktbutikkforhandlere, et vakkert fjellkapell og kanskje den mest unike puben i Trøndelag – Skjenkestova. Her finner du garantert roen, og om du er av typen som ikke klarer sitte stille, kan du alltids sjekke ut et kitekurs hos Tundra Tours.

Kanskje er du ikke så avhengig av varmepumpe, men liker å kjenne på kjølig luft og årstidenes kontraster. Da kan overnattingen hos Villnis på Inderøy være noe for deg. Her bor du komfortabelt i canvastelt med vedovn og utendørs platting. Her finner du telys og lyslenker, men heldigvis ikke wifi. Fra mars til oktober kan du kombinere overnatting med kursing om ville nyttevekster.

Fyropplevelse i havgapet

Villa Fyr er både historisk og eksotisk. Vilt og vakkert. (Foto: Villa Fyr Venneforening).

 

Om du absolutt ikke vil på fjellet, hva med en overnatting i en vaskeekte fyrvokterbolig fyr ut mot havet?

Villa fyr var det første fyret nord for Trondheimsfjorden da det ble tent i 1839. Fyret ble slokket i 1890, og vernet 109 år senere. I dag forvaltes eiendommen av Villa Fyr Venneforening. De tilbyr nå utleie av fyrassistentbolig, med tilhørende anneks og naust om det er store grupper som trenger overnatting eller selskapslokaler. Vil du bli kjent med den spennende historien fra Villa, tilbyd guidede turer. Flatanger er ellers en perle langs trøndelagskysten, med sine 1084 øyer, holmer og skjær.

Trøndelag manglet ikke akkurat unike overnattinger fra før heller. Sjekk her for flere inspirerende steder å drømme seg bort – bokstavelig talt