Velkommen til årets store møteplass for kulturarv i Trøndelag.
Fredag 20.mai arrangeres Trøndelag kulturarvkonferanse på Erkebispegården i Trondheim hvor vi har fokus på temaer som frivillighet, bærekraft og opplevelser.

Trøndelag kulturarvkonferanse arrangeres av Trøndelag fylkeskommune, Kulturvernforbundet og Trøndelag Reiseliv.
Vi ser frem til en spennende dag med gode innlegg, viktige temaer og ikke minst mulighet for å knytte bånd og bli bedre kjent med det brede og store kulturarvfeltet i Trøndelag. Vi håper å se deg i Erkebispegården den 20. mai. Hjertelig velkommen skal du være!

PROGRAM

Erkebispegården

Kl. 09.00: Dørene åpnes. Registrering, mingling og kaffe/te

Kl. 10.00: Velkommen til Trøndelag kulturarvkonferanse

Kl. 10.10: Trøndelag – Det er her, og her er vi. Karen Espelund (adm. Direktør i MIST- Museene i Sør-Trøndelag) og Ingvill Dalseg (Nestleder i hovedutvalget for kultur i Trøndelag fylkeskommune).

Kl. 10.30: Skaperglede, fellesskap og holdbart håndverk. Husflidskonsulent i Trøndelag Kari Westergaard

Kl. 10.45: Klima og miljø – Gjenbruk og transformasjon. Daniel Johansen, førsteamanuensis NTNU Institutt for arkitektur og teknologi

Kl. 11.00: Kaffepause

Kl. 11.10: Kulturminner og reiseliv – tålegrenser og besøksforvaltning. Margrethe Stang (Styreleder i Fortidsminneforeningen)

Kl. 11.25: Nasjonaljubileet 2030 – Det nasjonale er lokalt. Borghild Lundeby (Prosjektleder for «Norge i 1000 år»)

Kl. 11.45: Kulturvern og frivilligheten – Retten til kulturarv og kulturvernets verdi. Panelsamtale med Toril Skjetne (Kulturvernforbundet), Ingvill Dalseg (Trøndelag fylkeskommune), Margrethe Stang (Fortidsminneforeningen), Karen Espelund (MIST)

Kl. 12.15: LUNSJ

Gående konferanse Kl. 13-16

Vi deler konferansedeltagerne opp i mindre grupper og går ut på en spennende oppdagelsesferd gjennom Trondheims rikholdige historie og kulturarv.

Kl. 16.00 – 19.00: Mat, øl og sosialt samvær hos Trondhjem kystlag / Cafe Skuret på Fosenkaia

Mer informasjon om konferansen og påmelding finner du HER