Over 100 personer dukket opp da Trøndelag Reiseliv presenterte ny kommunikasjonsplattform og visuell identitet i Trondheim 10.mai.

Bli kjent med vår nye drakt og stemme

Politikere, byråkrater, reiselivsaktører og næringslivsaktører for øvrig samlet seg i Erkebispegården, hvor de overvar en todelt sekvens. Reiselivssjef Petra Sestak fortalte først om trender i reiselivet og forventninger mot sommeren. Deretter fikk forsamlingen høre hvordan Trøndelag Reiseliv har arbeidet fram nye løsninger for framtidas markedsføring.

– I snitt scroller en person høyden av to Nidarosdomen – per dag – og utsettes for opptil 10.000 budskap. De ivrigste scroller 700 meter pr dag. Det er i denne verdenen vi må skape budskap og kampanjer som får mobil-tommelen til å stoppe opp, sa markeds- og kommunikasjonssjef Bjørn Tore Hals.

Kjærlig syrlighet og trøndersk ironi er gjennomgående i Trøndelag Reiseliv sin nye drakt. I tillegg har selskapet samlet alt markedsarbeid under merkevaren «Explore Trøndelag», både i Norge og internasjonalt.

– Noen vil elske det, andre vil kanskje riste på hodet. Det er greit, vi håper iallfall ingen trekker på skuldrene av det. Er det en ting markedsførere frykter mer enn å være kjedelig, så er det å være irrelevant, sa Hals.

7 ting vi ønsker oss i Trøndelag

Reiselivssjef Petra Sestak presenterte 7 ønsker for Trøndelag i årene framover.

  1. Flere bærekraftige opplevelser
  2. Reiselivs-ikoner
  3. Et felles kompetanseløft i næringa
  4. En proaktiv bransje
  5. Et samlet Trønderlag
  6. Et sterkere samarbeid mellom by og land
  7. Tydelig merkevareposisjon og felles identitet for Trøndelag

– Etter pandemien ser vi mange gode tegn  for Trøndelag. Folk vil reise igjen, og gjerne til steder med god plass og opplevd trygghet. Der står Trøndelag høyt på lista. I tillegg er mat og matopplevelser stadig mer etterspurt, i kombinasjon med andre opplevelser. Der har Trøndelag en betydelig mulighet til å ta en nasjonal posisjon, sa Sestak.

Petra sestak
Reiselivssjef Petra Sestak fortalte om trender og tall før sommersesongen.
Hvordan skal trøndersk reiseliv markedsføre seg framover? Markeds- og kommunikasjonssjef Bjørn Tore Hals viste hvordan Trøndelag Reiseliv har arbeidet med sin nye drakt og stemme.