Strategisk kompass er et verktøy for å finne riktige målgrupper for din bedrift, som viser hvordan man kan kommunisere til de ulike målgruppene for å nå de på best mulig måte. Her har vi utviklet et segmenteringskart med forskjellige kundesegment.

Segmenteringskartet har fire retninger og i midten en femte retning som til dels overlapper de andre fire. Hvert kundesegment befinner seg mellom to strategiske retninger og påvirkes dermed av dem begge. De fem kundesegmentene har av praktiske årsaker hver sin farge, og innenfor hvert segment hører det hjemme en rekke ulike personas. Disse plasserer seg på ulike steder i kartet, og på den måten kan kartet forstås som et slags sosioraster.

Retninger

Personlig energipåfyll – ro, fred, lade batteriene.

Ferien hvor man stikker av fra hverdagen og søker bort fra stress og hektisk dagligliv. Dette er ferien hvor man trekker til et sted, fysisk eller mentalt, som er bekymringsfritt og uten så mye påvirkning fra hverdagen.

Ønsker å lade opp batteriene, få personlig påfyll, finne egentid og hente ny kraft. Søker ro og/eller fordypning og nyter det gode liv.

Kan være i den ene enden av skalaen der avkobling og total ro er viktig, pleier seg selv, eller der man er litt mer aktiv og nyter livet sammen med andre eller i eget selskap.

Leve det gode liv sammen – «flokken» er viktig

Møtet med mennesker er en glede. Elsker å ha gode øyeblikk og opplevelser med gode venner, eller familie, og åpner opp for å møte nye mennesker. Investerer tid i fellesskapet.

Kan være aktiv eller mindre aktiv. Skape felles minner gjennom opplevelsene, slippe seg løs og feire livet sammen.

Sosial og åpen til sinns, møter gjerne lokale, og spiser gjerne lokal mat.

Besøke kjente attraksjoner og events (bucketlisteren)

Kommer for å se attraksjoner eller oppleve spesielle fenomener. Vil ha mye på kort tid og har en «best-off» tilnærming.

Vil ha inspirasjon og råd, og velger ofte hovedrutene. Trenger mye og kjapp informasjon.

Utforske egne grenser i naturen – lære, teste grenser, aktiv

Handler om å ville på eventyr, være aktiv, teste sine grenser og oppdage nye ting i naturen. Oppleve frihet, lidenskap og energi som kommer av  aktiviteter. Føler seg veldig «alive & kicking».

Besøker gjerne uberørt natur og reise til et mål som ikke er ødelagt av turisme. Ønsker gjerne å være først ute. Stolt av sin evne til å «gå hvor ingen har gått før».

Vanskelighetsgrad er avhengig av personen selv og vil variere. Nivået kan være fra det helt ekstreme til mer egentid for å hente ro og kraft i naturen.

Kulturell stimulans (møte nye kulturer, lære, dyrke interesser)

Utvide sin kulturelle horisont handler om behov for å lære om andre kulturer og få nye inntrykk. Fordype seg og dyrke interesser, bli en del av stammekulturen, å føle seg spesiell og være litt kunnskapsbegjærlig.

Stolt av sin egen spesielle evne og kompetanse, intellektuelt, kulturelt og materielt. Noe å snakke om når du kommer hjem. Kan være alt fra den som er helt fokusert og ønsker å fordype seg til en litt mer «light» tilnærming til den kulturelle opplevelsen.

Kultivert, utforskende og opptatt av autentisistet.

Last ned de forskjellige personaskortene til hver retning her: